Kemijoen varren suurista kartanoista viimeinen

Ennen kuin Juopperin Kartano sai uuden elämän maaseutuhotellina, sillä oli takanaan pitkä palvelus vanhainkotina. Nyt vuonna 1926 valmistunut ja 2021 perinteitä kunnioittaen uudistunut kartano palvelee kattavasti maaseudun rauhaan kaipaavia.

Kemin maalaiskunta osti Juopperin maatilan vaivaistaloksi vuonna 1915, kaksi vuotta ennen Suomen itsenäistymistä. Tilat eivät kuitenkaan olleet tarkoitukseen ihanteelliset, joten kunta rakensi uuden päärakennuksen ja ison navetan kymmenisen vuotta myöhemmin. Kunnallisena vanhainkotina Juopperi jatkoi vuoteen 1994 saakka, jolloin rakennus peruskorjattiin yksityistä palvelukotia varten. Vuosien varrella tiloissa järjestettiin myös kyläyhdistys- ja kansalaisopistotoimintaa.

  • Juopperin Kartano valmistui vuonna 1926
  • Rakennuttaja silloinen Kemin maalaiskunta
  • Pitkä historia kunnallis -ja vanhainkotina
  • Hyppäys hotellitoimintaan 2021

Kartanon historia

Unelma maaseutuhotellista Keminmaassa

Ajaessaan Juopperin Kartanon ohi Emilia Juntikka ihastui luonnonkauniilla paikalla sijaitsevaan komeaan hirsikartanoon. Haave kartanon omistamisesta toteutui nettihuutokaupassa ja työt maaseutuhotellin perustamiseksi alkoivat.

Sisustuksessa ajan patinoimaa arvoa

Juntikka heittäytyi rohkeasti sisustussuunnittelijaksi, vaikka aluksi jännittikin. 1900-luvun alussa rakennetun kartanon hirsiseinät on otettu paikoin esille ja koko remontti on toteutettu huolellisesti vanhaa kunnioittaen.

Vierellä virtaa Kemijoki

Sisustuksellisesti Juopperin Kartano jakaantuu kahteen osaan: metsä- ja jokipuoleen, mikä näkyy myös huoneiden värimaailmassa. Kartanon vierellä virtaava upea Kemijoki tarjoaa myös erilaisia harrastemahdollisuuksia.